3ΗΜ 22-24/06/2024 ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΒΑΡΝΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΜΟΥΔΙΑ

1 η Μέρα: ΣΑΒΒΑΤΟ 22-06-2024 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΒΑΡΝΑ – ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΥΔΙΑ

Συγκέντρωση στη στοά Επιμελητηρίου το πρωί & αναχώρηση στις 06:30. Έλεγχος στα Ελληνοβουλγάρικα σύνορα Ορμενίου, στάση στο κατάστημα πρώην αφορολογήτων ειδών, είσοδος στην Βουλγαρία. Θα διασχίσουμε μια όμορφη φυσική διαδρομή, και θα φθάσουμε στην χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας το Νεσέμπαρ (Αρχαία Μεσημβρία) που διατηρεί το Βυζαντινό χρώμα της με τις πάμπολλες εκκλησίες περασμένων αιώνων. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και να περπατήσουμε στα γραφικά στενά με τα παραδοσιακά Ελληνικά σπίτια. Μετά μέσω Ομπζόρ και της μεγαλύτερης πόλης της Μαύρης Θάλασσας την Βάρνα άφιξη στο δεύτερο σε μέγεθος τουριστικό θέρετρο της Βουλγαρίας την ‘Χρυσή Αμμουδιά’. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με το όμορφο θέρετρο ή να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου, όσοι θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα SPA CENTER (Σάουνα, μασάζ, Κλειστή και Ανοιχτή Πισίνα κ.α.). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2 η Μέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ 23-06-2024 ΜΠΑΛΤΣΙΚ – ΑΛΑΤΖΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ – ΒΑΡΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα πανέμορφα ανάκτορα του Μπάλτσικ (αρχαία Ελληνική πόλη η Διονυσούπολη). Το Μπαλτσίκ ήταν προσφιλές θέρετρο της Βασίλισσας Μαρίας της Ρουμανίας, η οποία έχτισε εδώ τη θερινή κατοικία της. Το μικρό αυτό βασιλικό παλάτι άρχισε να χτίζεται το έτος 1924 σε σχέδια των Ιταλών αρχιτεκτόνων, με μορφολογικά στοιχεία ανατολίτικης και βαλκανικής αρχιτεκτονικής. Στο ανάκτορο αυτό συνυπάρχει ένας μουσουλμανικός μιναρές με ένα χριστιανικό παρεκκλήσιο. Ο πέτρινος θρόνος της Βασίλισσας Μαρίας, που υπάρχει στους κήπους του παλατιού και αγναντεύει την ανοικτή θάλασσα, είναι σήμερα προσφιλές σημείο φωτογράφησης των επισκεπτών του ανακτόρου. Το δαιδαλώδες πάρκο του παλατιού απομιμείται το μυθικό λαβύρινθο της Κρήτης. Περίφημος είναι και ο Βοτανικός Κήπος του Μπάλτσικ, με 3.000 περίπου είδη φυτών, μια σπάνια συλλογή κάκτων και αιωνόβια άνω των 300 ετών δένδρα. Περνώντας από τα παραθαλάσσια θέρετρα Αλμπένα – Χρυσή Αμμουδιά φτάνουμε στο Αλατζά Μοναστήρι. Ένα Μοναστήρι του 5 ου  αιώνα λαξευμένο όλο, ακόμα και τα κελιά του μέσα στον βράχο. Τον Μεσαίωνα ήταν κατοικία ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τους θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού, μετά την επίσκεψη και το προσκύνημα συνεχίζουμε  για την καλοκαιρινή πρωτεύουσα  της χώρας, την όμορφη πόλη της Βάρνας, την μεγαλύτερη πόλη της Μαύρης Θάλασσας. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της πόλεως και θα επισκεφθούμε τον εκπληκτικό Καθεδρικό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, χτισμένος όπως ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Πετρούπολης. Ελεύθερος χρόνος στον πεζόδρομο της Βάρνας για φαγητό και αγορές. Μετά θα παρακολουθήσουμε ένα σόου με δελφίνια στο Δελφινάριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3 η Μέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ 24-06-2024 ΒΑΡΝΑ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ – ΠΥΡΓΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου της Αγχιάλου με τις εξαιρετικά σπάνιες εικόνες. Μετά θα επισκεφθούμε την πιο παλιά αποικία των Ελλήνων στη Μαύρη Θάλασσα την Σωζόπολη(Αρχαία Απολλωνία). Εδώ θα δούμε τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που βρέθηκαν πρόσφατα και φυλάσσονται στην αναστηλωμένη εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε στα γραφικά στενά με τα παραδοσιακά σπίτια. Συνεχίζουμε την περιήγηση της πόλης του Πύργου την Πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη (ο πατέρας του ήταν από τη Βάρνα) και στάση σε Εμπορικό Κέντρο για τις τελευταίες αγορές και για φαγητό. Αναχώρηση για την επιστροφή μας κάνοντας τις ανάλογες στάσεις για καφέ. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην πόλη μας. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.


TIMH  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ       195 ΕΥΡΩ
ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ  ΜΕΧΡΙ 11,99 ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ        120 ΕΥΡΩ
ΤΙΜΗ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ         245 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας.

 Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο “ARENA MAR & SPA” 4 αστέρων στο κέντρο

της ΧΡΥΣΗΣ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ σε δίκλινα δωμάτια.

 Δύο πρωινά σε ανοιχτό μπουφέ.

 Δύο δείπνα σε ανοιχτό μπουφέ.

 Συνοδό – ξεναγό του γραφείου.

 Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 Εισόδους μουσείων, Δελφινάριο και Ανάκτορα Μπάλτσικ.

 Μεσημεριανά γεύματα και φιλοδωρήματα.

 Ότι δεν αναφέρεται ή αναφέρεται ως προαιρετικό.


ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ SPA CENTER :

 Εσωτερική πισίνα  Εξωτερική πισίνα  Σάουνα  Μασάζ  Σαλόνι Ομορφιάς  Μπιλιάρδο  Πίνγκ πόνγκ  Γυμναστήριο