ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 24-26/12/2023
 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 24-26/12/2023

1η Μέρα :24/12/2023 AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07:15 το πρωί. Έλεγχος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα με στάση στα Αφορολόγητα και είσοδος στην Τουρκία. Άφιξη στην ΒΑΣΙΛΙΔΑ των πόλεων. Περιήγηση στα ΧΕΡΣΑΙΑ ΤΕΙΧΗ μέχρι την εκκλησία της ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (επίσκεψη στο Αγίασμα) και στους τάφους των Πατριαρχών. Ακολουθεί η ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ (Misir Carsιsi) με τα χιλιάδες μπαχάρια, μυρωδικά, αλμυρά και γλυκά που θα σας ενθουσιάσουν. Μετά τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και βόλτα στην πλατεία ΤΑΞΙM και στο γραφικό πεζόδρομο του Πέραν (Ιστικλάλ – Μπέογλου) όπου βρίσκονται οι εκκλησίες της Αγίας Τριάδος και της Παναγίας και τα καταστήματα με τα περίφημα παραδοσιακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα :25/12/2023  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ -ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ..

Πρωινό και αναχώρηση για προσκύνημα στο ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ στο Ναό του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο Φανάρι και στην ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ (όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο ακάθιστος ύμνος).Συνεχίζουμε την ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο με πρώτη μας στάση στον Βυζαντινό ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ και την ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ, όπου θα έχουμε την εντύπωση ότι ξαναζωντανεύουν οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες του Βυζαντίου. Εκεί βρίσκονται ακόμη ο ΟΒΕΛΙΣΚΟΣ του Μέγα Θεοδοσίου, η ΣΤΗΛΗ του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, η ΚΡΗΝΗ του Γουλιέλμου, το ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ του Σουλτάν Αχμέτ, το ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ (βασιλική Δεξαμενή του ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ), και κλείνουμε την ξενάγηση με την Θρυλική ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, χτισμένη στα σχέδια του ΙΣΙΔΩΡΟΥ και ΑΝΘΕΜΙΟΥ. Ακολουθεί το περίφημο ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ όπου τα 4000 και πλέον καταστήματα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία για την αγορά αναμνηστικών και δώρων. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικό Χριστουγεννιάτικο γλέντι με πλήρες μενού, ποτό και ζωντανή μουσική και τραγούδια της Ανατολής και χορούς της κοιλιάς. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στα Ανάκτορα του ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ (διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από το 1856 έως το 1922). Μετά θα έχουμε προαιρετική Κρουαζιέρα στο ΒΟΣΠΟΡΟ. Ξεκινάμε από την είσοδο του ΚΕΡΑΤΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ από όπου θα βλέπουμε πανοραμικά τόσο την ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ με τα μνημεία της, όσο και την πλευρά του ΓΑΛΑΤΑ με τον περίφημο ΠΥΡΓΟ. Συνεχίζουμε δίπλα από τα ανάκτορα του ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ, το περίφημο ανάκτορο – ξενοδοχείο CIRAGAN, περνάμε κάτω από την μεγάλη ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ, βλέπουμε τα δυο μεγάλα ΦΡΟΥΡΙΑ και τη δεύτερη ΓΕΦΥΡΑ. και πλησίον των Ασιατικών ακτών, περνάμε από την Χρυσούπολη (Uskudar), τον Πύργο του Λεάνδρου και επιστρέφουμε στον Κεράτιο Κόλπο. Και κλείνουμε το τριήμερό μας με ένα από τα πολλά εμπορικά κέντρα της πόλης, το ISTANBUL FORUM. Ελεύθερος χρόνος στο πολυκατάστημα για ψώνια και φαγητό ή μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα μεγαλύτερα ΕΝΥΔΡΕΙΑ της Ευρώπης (προαιρετικά). Αναχώρηση για την επιστροφή μας, με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας. 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. 160 ΕΥΡΩ , Παιδί  μέχρι 10 χρονών με τους γονείς125ευρώ. Μονόκλινο 235 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ. 

 
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Ταξίμ
 • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
 • Τη μεταφορά, εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης    ΦΠΑ.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Κρουαζιέρα στον Βόσπορο: 
 • Γέυματα ποτά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, , αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • '

Σημείωση. Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να αλλάξει η σειρά των ξεναγήσεων χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.