ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 3HM ΕΚΔΡΟΜΗ   4-6/5/2024


1η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 4/05/202 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07:00 το πρωί. Έλεγχος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα με στάση στα Αφορολόγητα και είσοδος στην Τουρκία. Μέσω Κεσάνης, Μαλγάρων άφιξη στην Ραιδεστό όπου στάση για μισή ώρα. Άφιξη στην ΒΑΣΙΛΙΔΑ των πόλεων. Περιήγηση στα ΧΕΡΣΑΙΑ ΤΕΙΧΗ μέχρι την εκκλησία της ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (επίσκεψη στο Αγίασμα) και στους τάφους των Πατριαρχών. Συνεχίζουμε για το περίφημο ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ όπου τα 4000 και πλέον καταστήματα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία για την αγορά αναμνηστικών και δώρων. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και φαγητό. Στη συνέχεια θα έχουμε Προαιρετική Κρουαζιέρα με ξενάγηση στο ΒΟΣΠΟΡΟ. Ξεκινάμε από την είσοδο του ΚΕΡΑΤΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ από όπου θα βλέπουμε πανοραμικά τόσο την ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ με τα μνημεία της, όσο και την πλευρά του ΓΑΛΑΤΑ με τον περίφημο ΠΥΡΓΟ. Συνεχίζουμε δίπλα από τα ανάκτορα του ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ, το περίφημο ανάκτορο –ξενοδοχείο CIRAGAN, περνάμε κάτω από την μεγάλη ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ, βλέπουμε τα δυο μεγάλα ΦΡΟΥΡΙΑ και την δεύτερη ΓΕΦΥΡΑ και πλησίον των Ασιατικών ακτών, περνάμε από την Χρυσούπολη (Uskudar), τον Πύργο του Λεάνδρου και επιστρέφουμε στον Κεράτιο Κόλπο. Μετά τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην πλατεία Ταξίμ. Χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία στον ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ή στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη ήσυχη συνοικία του Ντολάπντερέ. Ακολουθεί (προαιρετικά) Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα σε εστιατόριο της πόλης.Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ -ΠΑΣΧΑ 05/05/2024 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για προσκύνημα στο ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ στο Ναό του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο Φανάρι. Και συνεχίζουμε την ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο με πρώτη μας στάση στον Βυζαντινό ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ και την ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ, όπου θα έχουμε την εντύπωση ότι ξαναζωντανεύουν οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες του Βυζαντίου. Εκεί βρίσκονται ακόμη ο ΟΒΕΛΙΣΚΟΣ του Μέγα Θεοδοσίου, η ΣΤΗΛΗ του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, η ΚΡΗΝΗ του Γουλιέλμου, το ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ του Σουλτάν Αχμέτ, το ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ, την Θρυλική ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ,χτισμένη στα σχέδια του ΙΣΙΔΩΡΟΥ και ΑΝΘΕΜΙΟΥ. Και καταλήγουμε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Πόλης το GELIK (το γνωστό σπίτι της Λωξάντρας) για το Πασχαλινό γεύμα εξ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και για όσους επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν τα Ανάκτορα του ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ (διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από το 1856 έως το 1922). Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικό γλέντι σε νυχτερινό κέντρο Οριεντάλ με πλήρες μενού, ποτά, ζωντανή μουσική με τραγούδια της Ανατολής και χορούς της κοιλιάς (έξτρα 30€). Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 06-05-2024 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ασιατική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ απ’ όπου προαιρετικά με ναυλωμένο καράβι θα επισκεφτούμε τα Πριγκηπόνησα. Θα περάσουμε δίπλα από την Πρώτη, την Αντιγόνη, στη Χάλκη όπου θα κάνουμε στάση για να επισκεφθούμε την ομώνυμη Θεολογική σχολή, τους πνευματικούς θησαυρούς που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της με τα 130.000 βιβλία και θα προσκυνήσουμε στον Ναό της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την ΠΡΙΓΚΗΠΟ, το μεγαλύτερο νησί των Πριγκιποννήσων, και το πιο όμορφο από τα νησιά, παραθεριστικό κέντρο των Κωνσταντινοπολιτών. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε το νησί και γεύμα ατομικά στα σελφ σέρβις εστιατόρια, γυράδικα ή στις ψαροταβέρνες με την καταπληκτική θέα τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και αναχώρηση για την επιστροφή μας, με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 175 ΕΥΡΩ
ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 12 ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ140 ΕΥΡΩ
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ265 ΕΥΡΩ


ΠΕΡΙΜΑΝΒΑΝΕΙ

Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.

 Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο “NIPPON” 4 αστέρων σε δίκλινα (Βαθμολογία στο

Booking 8,9) δωμάτια στην πλατεία ΤΑΞΙΜ.

 Πρωινά μπουφέ στο ξενοδοχείο.

 Εκδρομές – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας ξεναγό

 Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων, γεύματα - δείπνα.

 Κρουαζιέρα στο Βόσπορο.

 Το Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

 Εισιτήρια για Πριγκηπόνησα.

 Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή δεν αναφέρεται.