ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 3HMEΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 5-7/1/2024

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-01-2024 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07:15 το πρωί. Έλεγχος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα με στάση στα Αφορολόγητα και είσοδος στην Τουρκία. Άφιξη στην ΒΑΣΙΛΙΔΑ των πόλεων. Ξεκινάμε με περιήγηση στα ΧΕΡΣΑΙΑ ΤΕΙΧΗ μέχρι την εκκλησία της ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (επίσκεψη στο Αγίασμα) και στους τάφους των Πατριαρχών. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο περίφημο ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ όπου τα 4000 και πλέον καταστήματα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία για την αγορά αναμνηστικών και δώρων. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και για φαγητό. Μετά τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και βόλτα στην πλατεία ΤΑΞΙM και στο γραφικό πεζόδρομο του Πέραν (Ιστικλάλ – Μπέογλου) όπου βρίσκονται οι εκκλησίες της Αγίας Τριάδος και της Παναγίας και τα καταστήματα με τα περίφημα παραδοσιακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ.ΣΑΒΒΑΤΟ 06-01-2024 ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για προσκύνημα στην ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ (όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο ακάθιστος ύμνος), μετά θα πάμε για προσκύνημα στο ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ στο Ναό του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο Φανάρι και να παρακολουθήσουμε τον Αγιασμό των υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον Κεράτιο Κόλπο. Στη συνέχεια έχουμε προαιρετική Κρουαζιέρα στο ΒΟΣΠΟΡΟ. Ξεκινάμε από την είσοδο του ΚΕΡΑΤΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ από όπου θα βλέπουμε πανοραμικά τόσο την ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ με τα μνημεία της, όσο και την πλευρά του ΓΑΛΑΤΑ με τον περίφημο ΠΥΡΓΟ. Συνεχίζουμε δίπλα από τα ανάκτορα του ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ, το περίφημο ανάκτορο – ξενοδοχείο CIRAGAN, περνάμε κάτω από την μεγάλη ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ, βλέπουμε τα δυο μεγάλα ΦΡΟΥΡΙΑ και τη δεύτερη ΓΕΦΥΡΑ. και πλησίον των Ασιατικών ακτών, περνάμε από την Χρυσούπολη (Uskudar), τον Πύργο του Λεάνδρου και επιστρέφουμε στον Κεράτιο Κόλπο. Ακολουθεί η ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ (Misir Carsιsi) με τα χιλιάδες μπαχάρια, μυρωδικά, αλμυρά και γλυκά που θα σας ενθουσιάσουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ θα πάμε προαιρετικά στη περίφημη περιοχή ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ με τις πολλές ψαροταβέρνες για φαγητό με ζωντανή μουσική και τραγούδια της Ανατολής και χορούς της κοιλιάς. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 07-01-2024 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και η ξενάγησή μας αρχίζει με επίσκεψη στα Ανάκτορα του ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ (διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από το 1856 έως το 1922) και συνεχίζουμε στο ιστορικό κέντρο με πρώτη μας στάση στον Βυζαντινό ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ και την ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ, όπου θα έχουμε την εντύπωση ότι ξαναζωντανεύουν οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες του Βυζαντίου. Εκεί βρίσκονται ακόμη ο ΟΒΕΛΙΣΚΟΣ του Μέγα Θεοδοσίου, η ΣΤΗΛΗ του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, η ΚΡΗΝΗ του Γουλιέλμου, το ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ του Σουλτάν Αχμέτ, το ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ (βασιλική Δεξαμενή του ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ), και κλείνουμε την ξενάγηση με την Θρυλική ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, χτισμένη στα σχέδια του ΙΣΙΔΩΡΟΥ και ΑΝΘΕΜΙΟΥ. Και κλείνουμε το τριήμερό μας με ένα από τα πολλά εμπορικά κέντρα της πόλης, το ISTANBUL FORUM. Ελεύθερος χρόνος στο πολυκατάστημα για ψώνια και φαγητό ή μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα μεγαλύτερα ΕΝΥΔΡΕΙΑ της Ευρώπης (προαιρετικά). Αναχώρηση για την επιστροφή μας, με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. 160 ευρώ  Παιδί  μέχρι 10 χρονών με τους γονείς 125 ευρώ. Μονόκλινο 235 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Ταξίμ
  • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Τη μεταφορά, εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης    ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Κρουαζιέρα στον Βόσπορο: 
  • Γέυματα ποτά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, , αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 
Σημείωση. Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να αλλάξει η σειρά των ξεναγήσεων χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.