ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 3HM ΕΚΔΡΟΜΗ   4-6/5/2024


1η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 4/05/202 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 

Αναχώρηση στις 06:00 το πρωί. Έλεγχος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα με στάση στα αφορολόγητα και είσοδος στην Τουρκία. Άφιξη στην ΒΑΣΙΛΙΔΑ των πόλεων. Περιήγηση στα ΧΕΡΣΑΙΑ ΤΕΙΧΗ μέχρι την εκκλησία της ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ, επίσκεψη στο Αγίασμα και στους τάφους των Πατριαρχών. Συνεχίζουμε για το περίφημο ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ όπου τα 4000 και πλέον καταστήματα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία για την αγορά αναμνηστικών και δώρων. Ελεύθερος χρόνος... και ακολουθεί Προαιρετική κρουαζιέρα στον χιλιοτραγουδισμένο ΒΟΣΠΟΡΟ. Ξεκινώντας από την είσοδο του ΚΕΡΑΤΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ, όπου θα βλέπουμε πανοραμικά τόσο την ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ με τα μνημεία της, όσο και την πλευρά του ΓΑΛΑΤΑ με τον περίφημο ΠΥΡΓΟ. Συνεχίζουμε δίπλα από τα ανάκτορα του ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ, το περίφημο ανάκτορο – ξενοδοχείο CIRAGAN, περνάμε κάτω από την μεγάλη ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ, βλέπουμε τα δυο μεγάλα ΦΡΟΥΡΙΑ και την δεύτερη ΓΕΦΥΡΑ. Πλησίον των ασιατικών ακτών, περνάμε από την Χρυσούπολη (Uskudar), τον πύργο του Λεάνδρου και καταλήγουμε στον Κεράτιο κόλπο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία στον ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ -ΠΑΣΧΑ 05/05/2024 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ξύπνημα, πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα επισκεφθούμε το Αγίασμα της ΜΟΝΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ (όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο ακάθιστος ύμνος το 626 μ.χ) και στην συνέχεια το κέντρο του Ορθόδοξου πολιτισμού το “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ” ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και να περιπλανηθούμε στην όμορφη συνοικία Μπαλάτ.. με τα πολλά καφέ μέχρι την Μεγάλη του Γένους Σχολή. Επόμενη στάση μας τα Πριγκιπονήσια με πρώτη στάση στην Χάλκη. Επίσκεψη στην ομώνυμη Θεολογική σχολή και στους πνευματικούς θησαυρούς της που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της με τα 130.000 βιβλία. Θα προσκυνήσουμε στον Ναό της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ. Συνεχίζουμε για την μαγευτική ΠΡΙΓΚΗΠΟ, το μεγαλύτερο νησί των Πριγκιποννήσων, παραθεριστικό κέντρο των Κωνσταντινοπολιτών. Ελεύθερος χρόνος για να γευματίσουμε στις ψαροταβέρνες με την εκπληκτική θέα στη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθεροι στην μαγευτική πόλη!! στον διασημότερο και πιο δημοφιλή δρόμο της Κωνσταντινούπολης «Η Μεγάλη Οδός του Πέραν ή İstiklal Caddesi» Ξεκινά από την καρδιά της Πόλης την πλατεία Ταξίμ, εκεί δίπλα, σε στρατηγικό σημείο είναι η οδός Μπέογλου (Beyoglu) Και μετά έχετε 3 ολόκληρα χιλιόμετρα πεζόδρομο γεμάτο μνημεία, αμέτρητα εμπορικά καταστήματα, αμέτρητα εστιατόρια, αμέτρητα καφέ όλων των γούστων, κορυφαία ζαχαροπλαστεία!!! που θα σας βγάλουν μέχρι τα καλντερίμια του επιβλητικού πύργου του Γαλατά.. ολόκληρη η Istiklal προσπαθεί να σας αποπλανήσει κι εσείς καλείστε ν’ αντέξετε τους πειρασμούς ή όχι??? Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 06-05-2024 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ξύπνημα, πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα επισκεφθούμε την καρδιά της ιστορικής πόλης, θα ανηφορίσουμε για τον πρώτο από τους επτά λόφους την καρδιά της Αρχαιοελληνικής, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Οθωμανικής πόλης. θα επισκεφθούμε την πλατεία των αλόγων, εκεί που βρισκόταν κάποτε ο περίφημος Ιππόδρομος που εγκαινίασε ο Μέγας Κωνσταντίνος και έγινε η Στάση του Νίκα επί του Ιουστινιανού. Το κτίσμα καταστράφηκε και λεηλατήθηκε, σώζονται όμως τρία μνημεία που διακοσμούσαν κάποτε το μνημείο, ο Οβελίσκος Θεοδοσίου, ο Τρίποδας των Πλαταιών και η Στήλη του Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου. Θα δούμε το περίφημο Μπλε Τζαμί ή αλλιώς τέμενος Σουλτάν Αχμέτ που έδωσε το όνομά του σε όλη την συνοικία και είναι το μοναδικό Οθωμανικό τέμενος με έξι μιναρέδες. θα ξεναγηθούμε στο θαύμα των αιώνων, τον υπέρλαμπρο ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας, την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Χτισμένη στα σχέδια του ΙΣΙΔΩΡΟΥ και ΑΝΘΕΜΙΟΥ επί Ιουστινιανού. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο Βυζαντινό Υδραγωγείο τη μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας, κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου, αλλά πήρε την τελική του μορφή τον 6ο αιώνα επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται Υδραγωγείο του Ιουστινιανού. Συνεχίζουμε για το εμπορικό κέντρο Forum Istanbul όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα καφέ, φαγητό και όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το ενυδρείο sea life aquarium που βρίσκεται στην είσοδο του εμπορικού. Αναχώρηση για την επιστροφή μας, με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση και τους τελωνειακούς ελέγχους, άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 170 ΕΥΡΩ
ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 12 ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ140 ΕΥΡΩ
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ260ΕΥΡΩ


ΠΕΡΙΜΑΝΒΑΝΕΙ

Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.

 Δύο διανυκτερεύσεις  ξενοδοχείο  4 αστέρων σε δίκλινα   στην πλατεία ΤΑΞΙΜ.

 Πρωινά μπουφέ στο ξενοδοχείο.

 Εκδρομές – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας ξεναγό

 Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων, γεύματα - δείπνα.

 Κρουαζιέρα στο Βόσπορο.

 Το Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

 Εισιτήρια για Πριγκηπόνησα.

 Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή δεν αναφέρεται.

ALEXANDDROUPOLI  TOURS    2551024313    e mail.  alexandroupolitours@gmail.com