ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗ!!!  4 ΗΜΕΡΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ – ΣΚΟΡΠΙΟ  ΑΡΤΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ ΑΠΟ 03 ΕΩΣ 06 ΜΑΙΟΥ 2024

1 Η ΜΕΡΑ: Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-05-2024 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΑΡΤΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ

Αναχώρηση στις 05:00 το πρωί από τη στοά Επιμελητηρίου(καφέ Θεόφιλος) . Δια µέσου Εγνατίας οδού, και µε καθοδόν στάσεις για καφέ, άφιξη στην πόλη της Άρτας, όπου στην περιήγηση θα δούμε: Τα αγάλματα του Βασιλιά Πύρρου, του Γιάννη Μακρυγιάννη, του ποιητή Κώστα Κρυστάλη και του Ναπολέοντα Ζέρβα, προσωπικότητες της πόλης. Θα επισκεφτούμε την Παναγία Παρηγορίτισα, και το περίφημο γεφύρι της. Άφιξη στη Λευκάδα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Tη Μεγάλη Παρασκευή, στην κορύφωση του Θείου Δράματος, ντόπιοι και επισκέπτες σιωπηλά και με κατάνυξη, κρατώντας φαναράκια, κατακλύζουν τις εκκλησίες για να συμμετάσχουν στην περιφορά των Επιταφίων. Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι η πόλη της Λευκάδας. Από νωρίς πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στον πεζόδρομο και την Κεντρική Πλατεία για να παρακολουθήσουν την περιφορά των Επιταφίων των Ενοριών και να ακούσουν ύμνους από τις μικρές εκκλησιαστικές χορωδίες. Ακολουθεί η περιφορά του επιταφίου του Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελίστριας ο οποίος καταλήγει στην Κεντρική Πλατεία, συνοδεία της Μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδος που παραδοσιακά αποδίδει τις πένθιμες μάρτσιες “Μεγάλη Παρασκευή” και “Άμλετ”. Νηστήσιμο δείπνο ατομικά. Διανυκτέρευση.

2 Η ΜΕΡΑ: Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 04-05-2024 ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ – ΣΚΟΡΠΙΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το σημείο της πόλης της Λευκάδας, όπου το πρωί βγαίνει στην αγορά η Φιλαρμονική παίζοντας εμβατήρια και δίνοντας το σύνθημα στις νοικοκυρές να «ρίξουν το κομμάτι», ένα πήλινο εύθραυστο αγγείο, που με το πέσιμό του θα κάνει μεγάλο κρότο για να σπάσει το πένθος της Μεγάλης Εβδομάδας ή κατά άλλουςγια να σκοτώσει τον Ιούδα που πρόδωσε τον Ιησού. Αναχωρούμε για Νυδρί. Για σήμερα προτείνουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα . Πρώτη μας επίσκεψη στην ομορφότερη αμμουδιά του Ιονίου, στο μαγευτικό Πόρτο Κατσίκι, συνεχίζουμε για το Φισκάρδο (Κεφαλονιά) το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους με τις πολλές εναλλαγές και τις ποικίλες φυσικές ομορφιές. Εκτεταμένες αμμουδερές παραλίες, γραφικοί όρμοι με γαλαζοπράσινα νερά, εντυπωσιακά σπήλαια και σπάνιοι γεωλογικοί σχηματισμοί μαγεύουν τον επισκέπτη. Στολίδι του νησιού το μοναδικό χωριό που έμεινε ανέπαφο από τους μεγάλους σεισμούς του 1953, το Φισκάρδο. Παραμονή για προαιρετικό φαγητό και βόλτα. Επόμενος σταθμός μας η Ιθάκη πατρίδα του ομηρικού ήρωα Οδυσσέα, θρύλος, ιστορία και σημείο αναφοράς πνευματικών ανθρώπων. Η φιλόξενη και ρομαντική Ιθάκη αποτελεί ιδανικό τόπο για γαλήνιες διακοπές, ενδιαφέρουσες περιηγήσεις και εξερευνήσεις. Συνδυάζοντας αρμονικά βουνό και θάλασσα με υπέροχους όρμους και γοητευτικές παραλίες, γραφικά μονοπάτια και παραδοσιακούς οικισμούς. Παραμονή και ελεύθερος χρόνος. Επόμενος σταθμός μας το Μεγανήσι, όπου βρίσκεται το σπηλαίο στο οποίο το 1940 κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο ο Ιατρίδης κυβερνήτης του θρυλικού υποβρύχιου Παπανικολής. Και τέλος στα 3 νησιά του Ωνάση (Σκορπιός, Σπάρτη και Καστρί). Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Στην πόλη της Λευκάδας λειτουργούν όλοι οι Ιεροί Ναοί ενώ στην Πλατεία Μαρκά δυο Ενορίες, της Παναγίας των Ξένων και των Αγίων Αναργύρων, συνεορτάζουν και μεταδίδουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης με θεαματικά πυροτεχνήματα. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Παραδοσιακή μαγειρίτσα ατομικά στο ξενοδοχείο μας.Διανυκτέρευση.

3 Η ΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 05-05-2024 ΛΕΥΚΑΔΑ

Πρωινό και λίγο πιο έξω από την πόλη της Λευκάδας, μέσα σε ένα καταπράσινο λόφο θα βρεθούμε για προσκύνημα στην Ι.Μ. Παναγιάς Φανερωμένης που αποτελεί θρησκευτικό κέντρο του νησιού, ως το αρχαιότερο και μεγαλύτερο Μοναστήρι. Η διαδρομή μας συνεχίζεται ανηφορίζουμε να γνωρίσουμε την άγνωστη ορεινή Λευκάδα. Μέσα από μία καταπράσινη διαδρομή θα φθάσουμε στην Καρυά, στο  δροσόλουστο κεφαλοχώρι της Λευκάδας, στους πρόποδες του βουνού της Ελάτης. Θεόρατα πλατάνια, καλοδιατηρημένα πέτρινα σπίτια με κεραμοσκεπές, υπέροχα καλντερίμια  και χαμογελαστοί άνθρωποι θα σας υποδεχτούν στην Καρυά. Αφού κάνουμε την βόλτας μας και χαλαρώσουμε κάτω από τα πλατάνια της κεντρικής πλατείας πίνοντας έναν καφέ, θα συνεχίσουμε για να απολαύσουμε ατομικά τον πατροπαράδοτο οβελία, για το καλό της μέρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

4 Η ΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 06-05-2024 ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Πρέβεζας. Η  πόλη είναι χτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο που δεσπόζει στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, εδώ θα έχουμε χρόνο για να επισκεφτούμε την παλιά πόλη, όπου μπορούμε να δούμε: Το άγαλμα του Οδυσσέα Ανδρούτσου, τα ιστορικά κτίρια Δικαστηρίων & Δημαρχίας, τον Ενετικό πύργο και την Μητρόπολη Αγίου Χαραλάμπους, το Σειτάν παζάρ ως και το σπίτι του μοιραίου ποιητή Καρυωτάκη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Συνεχίζουμε ανάμεσα από τα ερείπια της αρχαίας Νικόπολης για τη μονή Αγίου Δημητρίου στο Ζάλογγο. Επίσκεψη και στο χώρο θυσίας της Σουλιώτισσας μάνας! Από εκεί θα μεταβούμε στο όμορφο Μέτσοβο για γεύμα ατομικά και αγορές παραδοσιακών προϊόντων. Συνεχίζουμε το ταξίδι της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, και ξεκούραση. Άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΔΕΛΤΙΑ ΟΓΑ – ΟΠΕΚΑ ΕΚΔΡΟΜΙΚΑ (4 ΗΜΕΡΑ ΕΚΔΡΟΜΙΚΑ):

250 ΕΥΡΩ
190 ΕΥΡΩ
340 ΕΥΡΩ
90 ΕΥΡΩ


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας.

 Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ‘ IONION STAR’ 4 αστέρων κεντρικό σε δίκλινα δωμάτια.   

 Τρία πρωινά σε πλούσιο μπουφέ.

 Εκδρομές – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 Αρχηγό - Συνοδό του γραφείου.

 Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 Φ.Π.Α.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

 Το νηστήσιμο δείπνο Μ. Παρασκευής, μαγειρίτσα Μ. Σαββάτου

 και το Πασχαλινό γεύμα.

 Φόρος διαμονής 7 € ανά δωμάτιο ανά βραδιά.

 Προαιρετική κρουαζιέρα Κεφαλονιά – Ιθάκη – Σκορπιό.

 Eπιπλέον ποτά, γεύματα, δείπνα και διασκεδάσεις.

 Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.